Швеція може виробляти зброю для України

В результаті зустрічі на конференції у Копенгагені міністр оборони Швеції Пітер Хультквіст допустив виробництво зброї для потреб України.

Під час зустрічі міністрів оборони на конференції в Копенгагені було визначено три основні напрямки довгострокової підтримки. Швеція, яка надала 120 інструкторів для навчання українських військових, може виготовляти зброю для України, повідомляє svt.se.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Давайте начистоту” голова Пентагону прокоментував війну НАТО з Росією

“Цього я не виключаю, але поки що рано говорити. Ми позитивно беремо участь у всіх трьох вимірах, але врешті-решт ми бачимо, як ми об’єднуємо це все воєдино”, сказав він.

За словами Хультквіста, Словаччина, Польща та Чехія вже повідомили, що можуть допомогти із виробництвом зброї.

“Йдеться про використання виробничих ліній у різних країнах для виробництва зброї, яку можна безпосередньо постачати в Україну”, зазначив міністр.

Укроборонпром уклав угоду про співпрацю з Данською асоціація оборонної й безпекової промисловості. До її складу входять 18 передових данських компаній. Угода спрямована на зміцнення обороноздатності України в умовах повномасштабної російської агресії, а у більш віддаленій перспективі посилення оборонно-промислового комплексу держави.

Read Previous

ФБР у будинку Трампа шукало документи про ядерну зброю – WP

Read Next

У США застрелили чоловіка, який намагався проникнути в офіс ФБР

Most Popular