Тероризують колег: прокуратура взялася за зрадників-залізничників у Мелітополі

Двом працівникам залізниці в тимчасово окупованому Мелітополі на Запоріжжі повідомили про підозру у пособництві державі-агресору.

Після повномасштабного вторгнення Росії вони налагодили співпрацю з окупантами, повідомила Київська міська прокуратура в Тelegram 12 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Мелітополі прогримів вибух. “Швидкі” вже в дорозі Федоров

“Вказані особи добровільно прийняли пропозицію окупантів обійняти посади заступника начальника станції Мелітополь регіональної філії “Придніпровська залізниця” та заступника начальника з рухомого складу Державного підприємства “Мелітопольська залізниця”, ідеться в повідомленні.

Зазначається, що зрадники тиснуть на інших працівників залізниці. Схиляють їх до співпраці з окупаційною “владою” та примушують до укладання трудових договорів із новими “керівництвом”.

У тимчасово окупованому Ізюмі Харківської області дві експоліціянтки добровільно перейшли на бік ворога. За це їм заочно оголосили про підозру в державній зраді. За даними слідства, 23-річна й 31-річна колишні поліціянтки вступили до лав псевдооргану окупантів. Ідеться про “Народну міліцію”.

Зрадникам України можуть присудити від 10 до 12 років в’язниці за пособництво країні-агресорці. Верховна Рада посилила відповідальність за колабораціонізм, ухваливши відповідний законопроєкт.

Read Previous

Путінські бойовики втратили 2 ескадрильї новітніх Су-35

Read Next

Окупанти накрили Донеччину з “Градів”, ЗРК С-300 і “Ураганів”: є жертви

Most Popular