Ердоган і Гутерреш їдуть в Україну: про що говоритимуть із Зеленським

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган цього тижня відвідає Україну, де зустрінеться з українським лідером Володимиром Зеленським. В Україну також прибуде генеральний секретар Організації Об’єднаний Націй Антоніу Гутерреш.

Візити Ердогана та Гутерреша в Україну заплановані на четвер, 18 серпня. Вони прибудуть до Львова, де зустрінуться з Зеленським, повідомляє турецьке агентство “Анадолу”.

Турецький лідер хоче обговорити з Зеленським усі аспекти відносин між Києвом та Анкарою. А під час тристороннього саміту планується обговорення війни, яку Росія розв’язала проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський теракт в Оленівці: ООН запускає місію

“Під час зустрічі обговорюватимуться кроки, які можна зробити для припинення війни дипломатичним шляхом, а також шляхи посилення діяльності створеного механізму експорту українського зерна на світові ринки”, – додали в адміністрації Ердогана.

Візит Гутерреша в Україну буде присвячений, зокрема, обговоренню “зернової угоди”, обстрілів Запорізької АЕС, вбивству полонених українських військових в СІЗО Оленівки, уточнив прес-секретар Генсека ООН Стефан Дюжаррік.

Гутерреш після тристоронньої зустрічі поїде в порт Одеси. А потім відправиться в Туреччину, щоб подивитися, як саме працює координаційний центр.

22 липня Україна підписала договір з Туреччиною та ООН щодо про розблокування українських портів для вивезення зерна. Другий договір Туреччина та ООН підписали з Росією. Угода діятиме 120 днів, вона може бути продовжена.

Водночас уряди західних країн дедалі більше турбуються з приводу поглиблення економічних зв’язків між Реджепом Ердоганом та Володимиром Путіним.

Read Previous

Як протидіяти ядерному шантажу з боку Росії: Подоляк назвав чотири кроки

Read Next

“Динамо” Загреб програло в Норвегії: результати матчів Ліги чемпіонів 16 серпня

Most Popular