Подоляк: Окупанти вивозять з Херсону українські напіввагони, далі – унітази та викручені лампочки з під’їздів

Окупанти у тимчасово захоплених південних регіонах переправляють усі пошкоджені та цілі українські напіввагони до Криму.

Це говорить про те, що інтегрувати економіку захоплених територій у російський простір ніхто не збирається, повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у Телеграм.

“Поки кремлівські пропагандисти освоюють бюджети, вішаючи в Херсоні борди “Ми тут назавжди”, російські військові розуміють свої часові перспективи взагалі інакше. Якщо перші приїхали банально заробити на бюджеті, то другі точно хочуть встигнути вкрасти”, написав Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріли й викрадення поліція показала злочини росіян на Херсонщині

Окупанти дали ультимативну вказівку залізничникам у тимчасово захоплених південних регіонах перенаправити всі пошкоджені та цілі напіввагони до Нової Каховки та Херсона.

“Там відбувається розбирання вагонів: колісні пари і візки демонтують для переправки до окупованого Криму, а рами і кузови відправляють на розрізку на брухт також у напрямку Криму”, – повідомив Подоляк.

Залізничникам, за його словами, наказано залишити лише платформи для транспортування техніки та парк для внутрішніх перевезень до ОРДЛО.

“Що це означає, запитаєте ви? Ще раз по складах: російські військові (бойовики) чудово розуміють свої часові перспективи перебування в Херсоні. Ніхто не планує займатися тимчасово окупованою областю або інтегрувати її економіку в російський простір. Треба встигнути вкрасти якомога більше. Тому наступний крок нам уже добре відомий масова крадіжка унітазів та викручені лампочки у під’їздах у Херсоні”, написав Подоляк.

У російських окупантів в районі Херсона не існує жодного безпечного логістичного маршруту.

На тлі успіхів Збройних сил України військове керівництво окупантів залишило Херсон. Про це сказав заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський в ефірі телемарафону.

Read Previous

Археологи кажуть, що знайшли палац онука Чингісхана

Read Next

Близько 130 “прильотів” за добу: окупанти обстріляли одну з північних областей

Most Popular