Як ЗСУ вибивали окупантів зі Зміїного: ЗМІ розвідали цікаві подробиці

Бійці Збройних сил України атакували російських загарбників на острові Зміїний із самохідних артилерійських установок Caesar.

САУ українські військові встановили на баржі. Про це пише The New York Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ дізнались деталі загибелі полковника Бедзая

За інформацією видання, для обстрілу позицій РФ на острові Зміїний українські війська використали установки Caesar із 40-кілометровим радіусом дії.

ЗСУ розмістили Caesar на баржі та відбуксирували їх на 10 км, аби вже звідти атакувати позиції армії РФ на острові. Вони перебували за 50 км від позицій ЗСУ.

За даними видання, Франція вже передала Україні щонайменше 18 сучасних гаубиць Caesar. Це майже 20% наявної у Франції артилерії.

Острів Зміїний окупанти захопили у перший день повномасштабної агресії, 24 лютого. Після цього ЗСУ методично наносили удари по Зміїному та відвоювали острів на початку липня. 7 липня там був встановлений прапор України.

Європейські країни надішлють Україні більше військової техніки для протидії Росії. У тому числі в Україну надійде більше французьких гаубиць типу Caesar. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон.

Росія в жодній війні ще не зазнавала настільки великих втрат за такий короткий період. Військове телебачення України назвало топ-5 зразків озброєння, що наближають нас до перемоги.

Read Previous

“Кількість відключень може збільшитися” – Зеленський попередив українців

Read Next

10 років концтаборів у Росії: померла зв’язкова УПА Параска Гальчук

Most Popular