Генерал розповів, як Лукашенко допомагає російським окупантам

У жовтні Росія вивезла з Білорусі майже 30 вагонів з боєприпасами для посилення російських окупаційних військ у війні проти України.

Воєнно-політичне керівництво Білорусі продовжує надавати допомогу агресору. Про це повідомив на брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов, пише Gazeta.ua.

“За отриманою інформацією, в рамках двосторонньої домовленості, на даний час триває робота групи офіцерів південного воєнного округу збройних сил країни-агресора з метою відбору і подальшого переміщення для потреб агресора автомобільних шин, вузлів, агрегатів та інших запасних частин до бронетехніки противника. Робота триває на білоруських складах, базах та арсеналах. Крім того, з початку жовтня з білоруських арсеналів зберігання ракет і боєприпасів направлено до окупаційних військ на Донецькій і Херсонський напрямок майже 30 вагонів з боєприпасами”, ‒ розповів бригадний генерал.

Загалом від початку повномаштабної агресії з території Білорусі відправили 26 ешелонів загальною кількістю майже 250 вагонів і вагою понад 10 тис. т.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко визнав, що Білорусь бере участь в російській агресії проти України. Білоруський диктатор перетворив країну на плацдарм для армії РФ.

Білорусь розмістила біля кордонів з Україною до семи батальйонно-тактичних груп.

Українська розвідка повідомляла, що у Білорусі готують місця для розміщення 20 тис. мобілізованих з РФ. Ті мають поповнити дислоковані підрозділи російських військ.

Read Previous

Ексгенерал НАТО оцінив можливість обвалу російського фронту на півдні

Read Next

🔥🔥Карта бойових дій за 6 жовтня / ЗСУ просунулись на Херсонщині

Most Popular