Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликав світ до збільшення поставок зброї Україні

Депутати Європарламенту ухвалили резолюцію із закликом до світу збільшити військову допомогу Україні на тлі російської агресії.

Резолюція була прийнята 504 голосами, 26 проти, ще 36 утрималися. Про це повідомляє пресслужба Європарламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Європарламенту закликала надати Україні танки

“Вітаючи мужність українського народу, який захищає свою країну та європейські цінності, депутати ЄП закликають країни-члени ЄС та інші країни, які підтримують Україну, значно збільшити свою військову допомогу, особливо у сферах, які вимагає український уряд”, ідеться у тексті документу.

Резолюція закликала держави-члени, які “вагаються”, надати свою справедливу частку необхідної військової допомоги, яка допоможе скоротити російсько-українську війну.

Також у Європарламенті заявили, що результати фіктивних “референдумів”, проведених під дулом зброї, щодо анексії Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей є “недійсними”.

Депутати закликали країни-члени та міжнародних партнерів запровадити додаткові суворі санкції проти Росії, підготувати швидку та рішучу відповідь, якщо РФ завдасть ядерного удару по Україні.

“Будь-яка спроба Росії представити атаки на окуповані території як напад на саму Росію, а отже, як підставу для ядерного нападу, є незаконною та безпідставною та не стримає Європейський Союз від подальшої допомоги Україні в її самообороні”, ідеться у повідомленні.

Європарламент засудив військову мобілізацію в Росії та заходи, які примушують жителів тимчасово окупованих територій України служити в збройних чи допоміжних силах РФ, що заборонено Женевською конвенцією.

Депутати закликали створити спеціальний міжнародний трибунал щодо злочинів агресії проти України.

“На трибуналі президент РФ Володимир Путін і всі ті російські цивільні та військові посадовці та їхні довірені особи, відповідальні за організацію, початок і ведення війни в Україні, будуть притягнуті до відповідальності”, наголосили в ЄП.

Євросоюз прийняв восьмий пакет санкцій проти Росії.

У ньому встановили граничну ціну на нафту та нафтопродукти, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

заборона на імпорт з РФ напівфабрикатів та іншої сталеливарної продукції, а також деревини, паперу, пластмаси, сигарет, дорогоцінного каміння, кольорових та дорогоцінних металів та деяких інших товарів. Очікуваний ефект від цих заборон для російської економіки складе щонайменше 7 млрд євро.

Read Previous

“Падіння Лимана стало лише першою катастрофою Путіна. Далі буде більший удар” – що пише світова преса

Read Next

Загроза з боку Білорусі залишатиметься до кінця року

Most Popular