Загроза з боку Білорусі залишатиметься до кінця року

Загроза для України з боку Білорусі зберігається до кінця року.

Країна-поплічниця Росії продовжила обмеження для польотів цивільних літаків на півдні країни до 1 січня 2023 року. Тож до кінця року загроза з боку Білорусі зберігається для України. Про це повідомив моніторинговий ресурс “Беларускі Гаюн” 6 жовтня.

“Дія зони обмеження для польотів усіх типів цивільних повітряних суден (включно з БПЛА) на висотах від 0 до 19 800 метрів на півдні Білорусі продовжена згідно з NOTAMN O0752/22 з 6 жовтня по 1 січня 2023 року”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал розповів, як Лукашенко допомагає російським окупантам

Зазначили, що обмеження не поширюється на авіацію білоруських збройних сил та Держприкордонкомітету РБ. Територія зони обмеження не змінилася.

Заборона на польоти над південною частиною Білорусі була запроваджена 24 лютого після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Саме з півдня РБ і відбуваються запуски ракет по території України. У моніторинговому ресурсі “Беларускі гаюн” порахували, що від початку війни з території Білорусі по українських населених пунктах було запущено щонайменше 717 боєголовок.

Новий наступ зі сторони Білорусі не можна виключати, оскільки РФ направлятиме туди мобілізовані військові частини.

Про це заявив полковник Служби безпеки України, секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко. Він повідомив, що деякі частини російських військ уже перебувають на території Білорусі та реанімують законсервовані аеродроми, побудовані в радянські часи.

Він наголосив, що Україна вважає Білорусь своїм ворогом, тому тримає оборону вздовж спільного кордону.

Read Previous

Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликав світ до збільшення поставок зброї Україні

Read Next

Мертвих мобілізованих росіян вже спалюють. Що робиться в армії РФ

Most Popular