Українцям спростять та прискорять відновлення документів за кордоном

Міністерство закордонних справ отримає доступ до Державного реєстру актів цивільного стану, що спростить процедуру видачі документів для повернення громадян на територію України.

Про це зазначили на засіданні Координаційного штабу з питань повернення в Україну громадян з ТОТ та третіх країн, проведеному під головуванням віцепрем’єрки України Ірини Верещук. Про це повідомляє Мінреінтеграції в Telegram.

“Співробітникам МЗС буде надано доступ до Державного реєстру актів цивільного стану громадян, держателем якого є Міністерство юстиції”, ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підтвердити стаж без трудової книжки: роз’яснення експертів

Зокрема, Департамент консульської служби МЗС, за даними Мінреінтеграції, буде підключений до держреєстру вже з наступного тижня.

У відомстві наголосили, що внесені зміни дозволять закордонним дипломатичним установам України прискорити процедуру ідентифікації громадян, які потребують відновлення документів або повернення на Батьківщину.

Усі внутрішньо переміщені особи, заяви яких були подані через портал “Дія” до 30 квітня 2022 року, мають право на отримання допомоги на проживання.

У випадку, коли заяви переселенців перебували в обробці, орган соціального захисту населення зобов’язаний оформити довідку про взяття на облік ВПО.

На підставі цієї довідки призначається допомога на проживання за березень-квітень. Про це йдеться у роз’ясненні Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Read Previous

Окупанти змушують українців рити окопи на Мелітопольщині

Read Next

Американські дрони Gray Eagle хочуть модифікувати, щоб передати ЗСУ

Most Popular