На захоплених територіях Запорізької області росіяни розв’язали медичний терор ‒ Федоров

На тимчасово захоплених територіях Запорізької області росіяни проводять медичний терор цивільного населення.

Так, у Мелітополі вже 70% ліжкомісць медичних закладів окупанти забрали у цивільних під свої військові шпиталі. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, в неділю загарбники почали захоплювати для себе колишню районну та дитячу лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Рашисти невдало покурили”: нові подробиці про вибухи під Мелітополем

“Рашисти про цивільних не думали, не думають і не збираються думати. Сьогодні лікарня інтенсивних методів лікування вже потроху перетворюються на військовий шпиталь. Це остання лікарня на захопленій території Запорізької області, яка обслуговувала лише цивільне населення. Але вже майже два тижні рашисти захоплюють і її. Два роки тому ми відкрили в Мелітополі найкращий ковідний госпіталь у державі. Зараз його рашисти також займають як свій військовий шпиталь. Але з учорашнього дня їм цього мало. І вони переїжджають до колишньої районної лікарні, а також обладнують дитячу лікарню під військовий шпиталь”, ‒ розповів Федоров.

За його словами, лікарні захоплюють переважно кадировці. Схожа ситуація на всій тимчасово захопленій території області.

У тимчасово захопленому росіянами Мелітополі Запорізької області та навколишніх населених пунктах російських військових підселяють в квартири місцевих жителів. Через “часткову мобілізацію” в РФ, а також завдяки масовій втечі окупантів з Херсона, до Мелітополя прибуває дедалі більше російських військових. Вільних квартир на всіх вже не вистачає.

В окупованому Мелітополі Запорізької області помітили два КамАЗи з трупами російських солдат. Вантажівки прямували у бік окупованого Криму.

Read Previous

Внаслідок російського ракетного удару по Харківщині загинула 38-річна прокурорка

Read Next

⚡️На кордоні з Україною розмістять ЗРК Patriot?

Most Popular