Медексперти висунули версію раптової смерті Брюса Лі

Лікарі встановили ймовірну причину раптової смерті гонконзького й американського актора Брюса Лі. Він помер у липні 1973-го в 32 роки.

Через майже 50 років медичні експерти припустили, що могло стати причиною фатального набряку мозку в легенди бойовиків. Кінозірку могла вбити вода. Про це йдеться в статті, опублікованій в медичному виданні Clinical Kidney Journal, пише Ace Showbiz.

“Ми припускаємо, що нездатність нирок виводити зайву воду вбила Брюса Лі. Наша гіпотеза полягає в тім, що Брюс Лі помер від специфічної форми дисфункції нирок: нездатності виводити кількість води, необхідну для підтримки гомеостазу (стану рівноваги організму. Gazeta.ua). Це може призводити до гіпонатріємії (зниження рівня натрію в сироватці крові. Gazeta.ua), набряку мозку та смерті, що настає впродовж декількох годин, якщо надмірне споживання води не супроводжується виведенням води в сечі, і це збігається з хронологією подій смерті Лі”, зазначають автори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірка “Могутніх рейнджерів” покінчив життя самогубством

Лі зробив відомою фразу “Будь водою, мій друже”.

“Але надлишок води, схоже, зрештою його і вбив”, резюмують експерти.

На думку лікарів, у випадку Брюса розвитку гіпонатріємії могли посприяти такі фактори як звичка актора пити багато рідини та вживання ним канабісу, що ще більше підсилювало спрагу. Вдова актора Лінда згадувала, що перед смертю її чоловік сидів на рідкій дієті, що складалася з яблучного та морквяного соку.

Досі однією з імовірних причин набряку мозку Брюса Лі називали алергічну реакцію на пігулку від головного болю, яку прийняв актор за декілька годин до того, як його знайшли без ознак життя. Були й яскравіші теорії вбивство китайськими гангстерами, отруєння ревнивою коханкою та навіть прокляття.

Read Previous

Зеленський показав фото людей, які виборюють свободу для України

Read Next

Науседа заговорив про наступну фазу війни

Most Popular