Науседа заговорив про наступну фазу війни

Після падіння ракети на Польщу НАТО має посилити протиповітряну оборону на східному фланзі й постачати Україні більше систем ППО.

Трагедія у Пшеводуві показала, що війна в Україні переходить у наступну фазу. Про це сказав президент Литви Ґітанас Науседа, повідомляють польські ЗМІ.

Можуть постраждати країни, які не беруть безпосередньої участі у війні. Атаки Росії на цивільну інфраструктуру наближаються до західних кордонів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі біля кордону з Україною можуть з’явитися системи ППО Patriot

“На жаль, ми не можемо відкидати, що це може статися і в моїй країні, у Польщі чи в інших країнах на східному фланзі НАТО. І я говорю не тільки про системи ППО в НАТО, я говорю про системи ППО для України”, сказав президент Литви.

Потрібні чіткі дії з боку НАТО, додав він. Найкращим інструментом буде посилення безпеки східного флангу за допомогою систем ППО.

Німеччина запропонувала Варшаві систему протиракетної оборони Patriot, щоб допомогти їй захистити свій повітряний простір. Така пропозиція пролунала після того, як минулого тижня в Польщі впала ракета.

Вибух у селищі Пшеводув Люблінського воєводства стався 15 листопада, коли російські війська розпочали широкомасштабну ракетну атаку на Україну. Ракета впала на територію зерносушарки в селі Пшеводув, неподалік від кордону з Україною.

Скоріш за все, нещасний випадок у Польщі був спровокований українською ракетою протиповітряної оборони, яка збилася зі шляху. Такого попереднього висновку дійшли польські фахівці. Внаслідок інциденту загинули двоє поляків.

Read Previous

Медексперти висунули версію раптової смерті Брюса Лі

Read Next

Перша сенсація ЧС-2022: Аргентина з Мессі програла Саудівській Аравії

Most Popular