Росія ще має ракет на три масовані атаки на Україну – ЗМІ

Ракетного потенціалу Росії станом на середину листопада вистачить ще максимум на три масовані атаки на Україну.

Ідеться про удари, подібні до атаки 15 листопада, пише “Українська правда” з посиланням на високопоставлені джерела в силовому блоці.

Про проблеми Росії з ракетним потенціалом свідчить і те, що вже кілька тижнів Росія шукає можливості для постачання іранських балістичних ракет і більшої кількості безпілотників, за даними ЗМІ.

“Якби Москва могла оперативно поновлювати запас ракет, то не шукала б імпорту”, мовиться в публікації.

Водночас зазначається, що українським силам протиповітряної оборони уже зараз вдається збивати приблизно 70% ракет та іранських дронів-камікадзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путіна критикують: РФ посилює контроль над інфопростором

Зараз Росія витрачає залишки стратегічних ракетних запасів, швидко відновити які власним виробництвом не здатна. Для того, щоб відновити свій ракетний запас, Росії потрібно від 14 до 16 місяців, як пише ЗМІ.

“Російська армія уже вимушена діставати ракети з ядерних запасів, просто скручуючи ядерні боєголовки”, стверджують автори публікації видання.

Водночас міністр оборони Олексій Резніков оприлюднив дані використання російськими загарбниками ракет різних типів.

“Чотири вороги російського ракетного арсеналу: блискучі українські сили ППО, недолугі російські ракетні війська, санкції, час. Демілітаризуймо терористичну державу, щоб жити в мирі”, написав він.

Уранці 17 листопада Росія масовано атакувала Україну. Вибухи пролунали в Харкові, Одесі й Дніпрі. Є значні руйнування та поранені. В інших областях спрацювали сили протиповітряної оборони.

Нафтогаз підтвердила, що ворог під час цього масованого ракетного удару обстріляв об’єкти газовидобувної інфраструктури на сході. Деякі з них зруйновані, деякі зазнали ушкоджень.

Нова атака почалася менше ніж через дві доби після масштабної минулої, метою якої могла бути зупинка атомних електростанцій. 15 листопада вибухи пролунали в Харкові, Кривому Розі, Вінниці, Львові, Рівному, Житомирі, Хмельницькому, Полтаві, Кропивницькому, Кривому Розі й прилеглих до цих міст областях.

Запуск понад 90 ракет по Україні 15 листопада коштував державі-агресорці від $700 млн до $900 млн. Це був один з наймасованіших обстрілів з початку повномасштабної війни.

Read Previous

Перша сенсація ЧС-2022: Аргентина з Мессі програла Саудівській Аравії

Read Next

В іранських дронах знайшли західні компоненти

Most Popular