“Для Росії ці жертви бажані” – Шмигаль звинуватив Кремль у створенні штучного голоду 

У Росії розуміють значення України як одного з гарантів світової продовольчої безпеки.

Тому Кремль намагається штучно створити голод у низці країн, блокуючи український продовольчий експорт. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час Міжнародного саміту з продовольчої безпеки у Києві 26 листопада, пише Укрінформ.

“Для Росії ці жертви є, на жаль, бажаними, вони зацікавлені в стані глобальної нестабільності, так само як 1933 року були зацікавлені в смерті українців”, наголосив Шмигаль.

За його словами, в межах ініціативи президента Володимира Зеленського Grain from Ukraine держави-учасниці купуватимуть українську продукцію та передаватимуть її в ті країни, де існує загроза голоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Мета амбітна” Зеленський оголосив нову ініціативу

Зокрема, Німеччина вже придбала 27 тис. т української пшениці, яку спрямують до Ефіопії. Сполучені Штати Америки виділили $20 млн на закупівлю українського продовольства. Також прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький анонсував виділення на зазначені цілі $20 млн, додав Шмигаль.

Україна, попри власні проблеми, також виділила 900 млн грн на закупівлю пшениці та кукурудзи для Судану, Ємену, Кенії та Нігерії, нагадав Шмигаль у Telegram.

Ініціатива реалізується в партнерстві зі Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об’єднаних Націй.

До 90-х роковин Голодомору Україна запустила ініціативу Grain from Ukraine (“Зерно з України”), в межах якої до середини наступного року близько 60 суден з українським зерном планується направити до найбідніших країн Африки.

Напередодні на виконання указу президента уряд погодив спрямування до Судану, Ємену, Кенії та Нігерії 125 тис. т зерна.

Read Previous

У Києві вшановують жертв Голодоморів. Прийшов Зеленський з дружиною

Read Next

“Відповідальність Путіна очевидна” − президентка Угорщини висловилась про війну і переговори

Most Popular