Допомагали росіянам катувати українських патріотів: у Херсоні зловили колаборантів

У Херсоні затримали трьох колаборантів російських окупантів, які незаконно ув’язнювали у слідчому ізоляторі українських патріотів.

Працівники ДБР разом з СБУ затримали виконувача обов’язків керівника “Херсонського слідчого ізолятора”, заступника начальника СІЗО з оперативної роботи та оперуповноважену по боротьбі з наркотиками. Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

“Після російського вторгнення ці працівники СІЗО перейшли на бік ворога та отримали посади у незаконно створеному органі “управление службы исполнения наказаний по Херсонской области”, що надалі увійшов до “Федеральної служби виконання покарань”, пише ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Богуслаєва: генпрокурор повідомив про злочинний наказ ексрегіонала

Фігуранти виконували злочинні накази окупантів та утримували в слідчому ізоляторі незаконно ув’язнених росіянами херсонських активістів.

Перевіряється інформація, що зрадники могли чинити насильство і психологічний тиск до затриманих активістів.

Затриманим повідомили про підозру у державній зраді. Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.

“ДБР нагадує, короткострокова вигода від співпраці з ворогом перетвориться на ганебне і тривале ув’язнення”, повідомляють правоохоронці.

11 листопада українські війська зайшли до Херсона. Воїнів зустрічали жителі.

Міністерство оборони РФ заявило, що всіх окупантів, які перебували на правому березі Дніпра, вивели на лівий берег. Росіяни, які лишилися в Херсоні, викидали форму у сміття і перевдягалися в цивільне. Терористи перед втечею знищили всю критичну інфраструктуру.

Служба безпеки України затримала в місті переодягненого російського військового.

Read Previous

Завидна українська холостячка натякнула на нові романтичні стосунки

Read Next

Зеленський розкрив деталі розмови із прем’єром Нідерландів

Most Popular