Мобілізація в розпалі: кому можуть анулювати повістки

Військовозобов’язаним українцям можуть анулювати вже видані повістки.

Але це можливо лише в деяких випадках. Про це розповів начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Збройних сил України полковник Роман Горбач у коментарі Military Media Center.

Роман Горбач зазначив, що видана військовозобов’язаному громадянину повістка може бути анульована, якщо він має підстави для відстрочення або бронь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можуть мобілізувати обмежено придатних за станом здоров’я: у ЗСУ відповіли

“Неодноразово були випадки, коли повістку вручали особам, які мають бронь чи відстрочку від мобілізації. Такі українці повинні мати при собі відповідні документи та подати їх, щоб уникнути вручення повістки”, зазначив Горбач.

Якщо повістку вже було отримано, її можна анулювати.

“Для цього необхідно особисто з’явитися до військкомату (територіального центру комплектування та соціальної підтримки) і надати документи, що підтверджують наявність броні або відстрочення”, пояснив Горбач.

Вручення повісток на вулиці законне. Зараз триває мобілізація і якщо чоловік придатний до призову він має бути готовим захищати країну.

Збройним силам України потрібно поповнювати втрати на фронті. Багато добровольців було ще у лютому-березні 2022 року, розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

Працівники військкомату змушені видавати повістки чоловікам призовного віку на вулиці: багато з них не живуть за місцем своєї реєстрації та не стали на облік у місцевих центрах комплектування.

Read Previous

Бої за Бахмут: Зеленський розповів, скільки будуть триматися ЗСУ

Read Next

У Міноборони взялися за антикорупційне управління

Most Popular