Глава Міноборони Німеччини зробив гучний анонс

Міністри оборони країн, які сформують альянс навколо передачі танків Leopard Україні, проведуть зустріч наступного тижня.

Союзники України продовжують об’єднувати зусилля, щоб наша країна якомога швидше отримала все необхідне озброєння. Про це під час візиту до Варшави заявив глава міноборони Німеччини Борис Пісторіус, передає TVN24.

“У нас також є спільний проект із Польщею, а саме ми постачатимемо Leopard 2A6, Польща 2A4, і ми домовилися з нашим колегою Маріушем Блащаком (міністр оборони Польщі Gazeta.ua), що разом із міністром оборони України Олексієм Резніковим ми зустрінемося наступного тижня і запросимо на цю зустріч ті країни, які складуть танкову коаліцію Leopard”, сказав Пісторіус.

За його словами, танкова коаліція ще остаточно не сформована.

“До нас приєднаються нові країни. Суть у тому, щоб зібрати в цій коаліції якомога більше країн”, сказав Пісторіус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський та Сунак зустрілися з українськими танкістами: фото

Під час свого візиту Пісторіус також зауважив, що Німеччина займається постачанням танків Leopard 1A5.

Їх Україна отримає з промислових ресурсів з Нідерландів, Бельгії, а також Данії. За словами очільника відомства, це “дуже позитивний розвиток подій”.

“Це дозволить підвищити обороноздатність України”, наголосив він.

За його словами, вже навесні Україна отримає перший батальйон німецьких танків Leopard 2.

“Ми могли б доставити принаймні один батальйон протягом перших чотирьох місяців цього року можливо, трьох місяців і тоді нам потрібно діяти якомога швидше”, наголосив він.

Це означає, що німецькі танки прибудуть до України у березні квітні 2023 року. Пісторіус також зауважив, що батальйон Leopard 2 налічує близько 31 танка.

Велика Британія передасть Україні Challenger 2. Це основні бойові танки британської армії.

Збройні сили України отримають цю техніку у найближчі тижні, повідомив прем’єр Великої Британії Ріші Сунак під час спільної пресконференції з президентом Володимиром Зеленським.

Посадовець також заявив про розширення програми підготовки українських військових. І підкреслив, що Україна отримала від Лондона дуже потужний оборонний пакет.

Read Previous

Мобілізація в розпалі: кому можуть анулювати повістки

Read Next

💪ОЦЕ РЕЗУЛЬТАТ! Авіація ЗСУ витворяє неймовірне

Most Popular