Ердоган збирається зателефонувати до Путіна: про що говоритимуть

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган хоче найближчим часом зателефонувати до російського президента Володимира Путіна.

Вони, зокрема, обговорять Чорноморську зернову ініціативу. Про це повідомляє агентство Anadolu.

За словами Ердогана, розмова планується у “найближчі два-три дні”. Він додав, що світ цінує посередницьку роль Туреччини у цій ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина більше не возить для Росії санкційні товари Bloomberg

При цьому Ердоган згадав висловлювання Путіна про нібито готовність безкоштовно постачати збіжжя найбіднішим країнам світу й зазначив, що Туреччина готова купувати зерно, молоти його на борошно і відправляти до кінцевого пункту призначення у такому вигляді.

Він також запевнив, що Туреччина готова сприяти постачанню вироблених у Росії добрив до бідніших країн. Водночас Ердоган заявив, що Анкара “не буде стороною жодної війни і завжди буде на боці миру”.

Україна досягла домовленостей з Туреччиною та ООН про продовження зернової угоди на 120 днів. Про це 18 березня повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Водночас речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що “зернову угоду” продовжили лише на 60 діб, а не на 120. Вона опублікувала лист постпреда Росії в ООН Василя Небензі та послів Росії в Туреччині та Білорусі.

Read Previous

У розвідці розповіли про ймовірну частоту масованих ракетних ударів по Україні

Read Next

Чи зможе РФ одночасно наступати на кількох напрямках: ГУР відповіло

Most Popular