Чи зможе РФ одночасно наступати на кількох напрямках: ГУР відповіло

Окупаційним військам не вдається досягнути головної цілі вийти на кордони Луганської та Донецької областей.

Вести одночасно великий наступ на двох-трьох напрямках вони тим більше не здатні, розповів заступник начальника Головного управління воєнної розвідки Вадим Скібіцький в інтерв’ю “РБК-Україна”

Повторний великий наступ РФ, який очікувався, він назвав російською пропагандою та переоцінкою ворогом своїх можливостей.

Скібіцький зазначив, що росіяни перейшли до активних наступальних дій ще на початку лютого.

“Де той великий наступ?… На сьогодні вже зрозуміло, що російські війська не мають спроможностей проводити широкомасштабні стратегічні наступальні операції. Наші захисники відбивають удари, тримають оборону і сковують сили ворога на кількох ділянках фронту”, зауважив Скібіцький.

За його словами, росіяни розраховували, що в них буде “стрімкий успіх на якомусь напрямку і вони почнуть його розвивати”, але цього успіху немає.

“Воєнна розвідка знає диспозицію російських військ, які резерви вони мають, ми знаємо їхні плани. А Генеральний штаб Збройних сил України планує всі операції для того, щоби стримувати ворога і підготувати необхідні умови для наших подальших дій”, заявив Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія розгортає танки часів СРСР в очікуванні контрнаступу ЗСУ ISW

Він розповів, що окупаційні війська готуються, проводять розвідку і намагаються визначити “слабкі місця” в нашій обороні.

“Але ще на початку вторгнення стало очевидно, що Росія не здатна проводити одночасно великий стратегічний наступ на двох-трьох напрямках – це неможливо. Це досвід року війни”, стверджує Скібіцький.

Він уточнив, що Херсонська і Запорізька області, Крим це місця, де росіяни готуються до оборони.

“Ми це бачимо. А що стосується тих напрямків, які ви назвали (Куп’янський, Лиманський, Бахмутський, Авдіївський, Шахтарський. Gazeta.ua) це кроки до виконання того завдання, яке вони не виконали – вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей”, зауважив Скібіцький.

Росія незабаром може спробувати розпочати ще один наступ в Україні одразу за кількома напрямками, заявив представник Білого дому Джон Кірбі.

На ранок 23 березня противник веде наступ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках, на інших обороняється, повідомив Генеральний штаб.

22 березня Силами оборони відбито 83 ворожих атаки на східній ділянці фронту.

На Бахмутському напрямку ворог втрачає значну кількість живої сили, озброєння та військової техніки, але не зупиняє наступу.

Read Previous

Ердоган збирається зателефонувати до Путіна: про що говоритимуть

Read Next

Біля України скупчилися ворожі кораблі: яка їхня кількість

Most Popular