Байден наказав на три дні приспустити усі прапори США: що сталося

У Сполучених Штатах Америки жінка-трансгендер відкрила стрілянину в християнській школі міста Нешвілл, що у Теннессі. Вона вбила шістьох людей. Нападницю застрелили поліцейські.

Президент США Джо Байден наказав на три дні приспустити державні прапори в усіх державних установах на знак вшанування пам’яті жертв стрілянини, пише Reuters. Крім того, прапори мають бути приспущеними в усіх американських посольствах, представництвах, консульствах та на інших об’єктах за кордоном.

Нападниця 28-річна Одрі Елізабет Гейл проникла до будівлі школи через бічний вхід, вона була озброєна двома гвинтівками AR-15 та пістолетом. У результаті стрілянини вона вбила трьох учнів і трьох працівників початкової школи.

Нападниця без кримінального минулого раніше навчалася в цій школі. Мала карту будівлі та ретельно готувалася до стрілянини. У неї виявили маніфест, зміст якого не розголошують. У поліції вважають, що школа була спеціально обрана для нападу, але жертви були випадковими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США пронісся надпотужний торнадо: десятки жертв

У зв’язку з трагедією у Білому домі заявили, що президент Байден вважає недостатнім посилення заходів безпеки у сфері обігу зброї, які його адміністрація разом із Конгресом запровадили за останні роки. Він закликав Конгрес ухвалити заборону на штурмову зброю.

У Росії у військовій частині в Бєлгородській області сталася стрілянина. Стріляли двоє чоловіків. За офіційними даними, в результаті померли 11 чоловік, 15 дістали поранення.

Причиною масового вбивства на полігоні в селі Солоти Бєлгородської області міг бути конфлікт на релігійному ґрунті. Конфлікт на полігоні почався з наміру трьох солдатів дагестанця, азербайджанця та адигейця написати рапорт про те, що вони більше не хочуть служити. Вони пояснили намір тим, що це “не їхня війна”.

Read Previous

Армія РФ впритул підійшла до центру Бахмута – ISW

Read Next

⚡️ЗЕЛЕНСЬКИЙ на передовій / У Мелітополі ХЛОПКИ / Що готує ворог?

Most Popular