На Луганщині 12 учасників банди підуть під суд за низку тяжких злочинів

Завершено спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно  злочинної організації, причетної до вчинення низки тяжких та особливо тяжких злочинів у захоплених незаконними збройними формуваннями містах на Луганщині.

Слідством встановлено, що 12 учасників злочинної організації вчиняли розбійні напади, відбирали автотранспорт, позбавляли волі та незаконно утримували громадян. Вони мали арсенал вогнепальної зброї – автомати Калашникова, пістолети Макарова, кулемет та снайперську гвинтівку.

За даними слідства, злочинна організація діяла упродовж травня-липня 2014  року. Її очолював  активний учасник «козацької національної гвардії всевеликого війська Донського ім. М.І. Платова».

Зібрані докази підтверджують вчинення угрупованням озброєного нападу на мешканця Лисичанська, заволодіння його грошовими коштами та автомобілем. Під час цих дій обвинувачені, одягнуті у камуфльований одяг військового зразка, завдали потерпілому численні удари прикладами зброї, руками, ногами  по  голові та тулубу, а також прострелили йому ногу з пістолета Макарова. Після знущань нападники затягли чоловіка до багажного відділення автомобіля, з якого він вистрибнув під час руху. Після втечі його було госпіталізовано  з тяжкими тілесними ушкодженнями до медичного закладу.

За аналогічних обставин члени злочинної організації, використовуючи вогнепальну зброю та вчиняючи фізичне насильство, викрали та незаконно позбавили волі ще 5 мешканців Лисичанська та раніше Попаснянського району. Вони утримували потерпілих під озброєною охороною, примушували копати окопи та траншеї, будувати захисні барикади та фортифікаційні споруди.

Обвинувальний акт направлено для розгляду по суті до Лисичанського міського суду Луганської області.

Read Previous

У «Слузі народу» запропонували продавати алкоголь і тютюн тільки в спецмагазинах

Read Next

У Польщі заявили, що готові пробачити РФ анексію Криму

Most Popular