У Раді пропонують позбавляти громадянства України власників російських паспортів

У Верховній Раді зареєстрували проект закону про внесення змін до ЗУ “Про громадянство України” щодо автоматичної втрати громадянства в разі добровільного отримання паспорта РФ.

Ініціаторами законопроекту є депутати Оксана Савчук (позафракційна), Наталія Піпа ( “Голос”) і Микола Княжицький ( “Європейська солідарність”).

Документ переданий на розгляд керівництву парламенту, тексту законопроекту на сайті ВР поки що немає.

Відзначимо, у Верховній Раді ще два роки тому зареєстрували президентський законопроект про подвійне громадянство. Але в травні 2020 року розгляд справи документа відклали.

Єдиної думки щодо подвійного громадянства немає ні в українському суспільстві, ні у владі. Так, перший віце-спікер ВР Руслан Стефанчук вважає, що введення в Україні подвійного громадянства об’єднає її громадян за кордоном, а міністр закордонних справ Дмитро Кулеба – що подвійне громадянство необхідно, але не з країною-агресором.

Зараз Україна формально не визнає подвійне громадянство, але фактично не забороняє його. Крім того, до цих пір відсутній спеціальний правовий механізм, який регулює процедуру втрати громадянства України.

Read Previous

Обов’язок РФ – закінчити війну: тимчасовий повірений у справах США про російську агресію

Read Next

У Дерджепі США не виключають введеня санкцій відносно Тупицького

Most Popular