Данілов прокоментував роль РНБО в деолігархізації

Секретар Ради Національної безпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв’ю прокоментував роль РНБО в деолігархізації в Україні.

За словами Данілова, РНБО зайнята не боротьбою з олігархами, а тим, щоб зробити те, що певні люди є олігархами, публічним фактом.

“Ми не боремося. Ми говоримо, що якщо людина олігарх, то треба, щоб це було публічним фактом”, – заявив він.Данілов зазначив, що олігархів в Україні багато і останнім часом з’явилися нові.

“У нас вельми цікава ситуація. Дивіться, у нас був період банкопаду, коли, якщо я не помиляюся, десь 96 млрд грн. наших грошей ми змушені були заплатити за якісь, на мій погляд, не зовсім коректні дії певних осіб. Ми ж маємо розібратися, хто і як став олігархом за рахунок наших з вами спільних грошей. Це має бути публічний процес”, – заявив секретар РНБО.

Водночас, Данілов наголосив, що ніхто не веде боротьбу з великим бізнесом.

“Якщо людина є інвестором, якщо він український бізнесмен, працює чесно, йому велику повагу. Але якщо сьогодні стратегічна галузь промисловості контролюється іноземними компаніями, контролюється людьми з країни-агресора, ми маємо на це дивитися і закривати очі?” – сказав він.

Секретар РНБО зазначив, що “трикутник: олігархи – монополія – корупція” був “побудований олігархами з 1998 року”, коли рішення парламенту “почали продавати і купувати”.

“У цьому трикутнику ми перебуваємо і сьогодні, олігархи його побудували, і по-іншому вони існувати не можуть. Нам треба терміново з цим боротися. Ба більше, якщо необхідно буде якесь хірургічне втручання, президент Зеленський обов’язково його зробить”, – запевнив Данілов.

Read Previous

Пожежі в Туреччині і Європі: чи здешевшають тури і як повернути гроші за зіпсовану відпустку

Read Next

Україна вважає некоректними претензії щодо паспортів у звіті про призупинення безвізу

Most Popular