Угорщина послабила правила в’їзду для українців

Для тих, хто прилетить літаком, необхідно не пізніше 72 годин на момент в’їзду зробити ПЛР-тест

Із 7 серпня 2021 року громадяни України можуть перетинати українсько-угорський кордон без обмежень, запроваджених у зв’язку з розповсюдженням коронавірусу. Про це повідомляє Консульська служба МЗС України.

Відповідно до Кодексу Шенгенських кордонів, для в’їзду громадян в Угорщину залишаються вимоги наявності біометричного паспорта/візи, медичної страховки, яка діє на території Європи, фінансове забезпечення.

Для тих, кто в’їжджатиме до країни авіаційним транспортом, додатково вимагається негативний результат тестування на Covid-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, отриманий не пізніше 72 годин на момент в’їзду, або український чи угорський сертифікат про вакцинацію (разом з громадянами, які мають сертифікат, також можуть без обмежень в’їжджати діти до 18 років).

Під час транзитного проїзду країною представники угорської прикордонної поліції можуть додатково вимагати документи, які підтверджують право на в’їзд у країну призначення (в залежності від вимог конкретної країни: дозвіл на проживання, робоча віза, бронювання готелю, результати тестів на вірус тощо).

Read Previous

Питання вступу України в НАТО вже вирішене

Read Next

Меркель приїде до Києва і зустрінеться з Зеленським

Most Popular