Пояснили, чи безпечно перечікувати тривогу вдома за правилом “двох стін”

Під час сигналу повітряної тривоги краще переходити до укриття.

Правило “двох стін” це вже критична ситуація, яка не завжди може захистити так надійно, як сховище, пояснила спікерка об’єднаного пресцентру оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

“Правило двох стін може більш-менш допомогти у тому випадку, коли відбуваються обстріли, як у Херсоні. Тобто це відбувається у безпосередній близькості і дуже раптово. Там важко попередити про артилерійський або мінометний обстріли. Коли ж лунає повітряна тривога варто переходити до укриття”, ‒ пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка назвала причину частих російських атак дронами

Під час оголошення повітряної тривоги не варто повідомляти, чим конкретно атакує ворог, вважає Гуменюк. Люди у такому випадку можуть нехтувати правилами безпеки.

“Укриття це збереження життя, тому треба опікуватися тим, в якому вони стані. Ці приміщення можуть слугувати захистом, тож не слід витрачати час на зайві роздуми”, ‒ додала речниця.

У травні країна-агресорка Російська Федерація випустила по Україні 403 дрони Shahed-136/131 і 190 ракет різних типів, згідно з даними зведень Повітряних сил ЗСУ. РФ протягом минулого місяця витратила на атаки щонайменше $1 млрд 788 млн. До такого висновку дійшла Gazeta.ua. Вартість одного Shahed близько $30 тис. Тобто загальна вартість випущених росіянами дронів становить понад $12 млн.

Росія у травні активізувала атаки ракетами та дронами по Україні після деякої паузи. Особливо росіяни хотіли вдарити по Києву, де лише за минулий місяць нарахували близько 17 обстрілів.

Read Previous

Енергетики ДТЕК отримали відзнаку «За оборону України»

Read Next

“Розвелося вас тут”: у Рівному водій вигнав з маршрутки матір загиблого Героя

Most Popular