“Розвелося вас тут”: у Рівному водій вигнав з маршрутки матір загиблого Героя

Водій маршрутки у Рівному нахамив матері загиблого Героя та відмовив їй у пільговому перевезенні.

Жінку також вразило те, що пасажири при цьому “незворушно сиділи: ніхто ані мур-мур”. Про це мати загиблого на фронті Богдана Гордійчука, рівненська письменниця та журналістка Людмила Марчук написала у Facebook.

Жінка каже, що не розголошувала б цієї історії, якби водій просто сказав: “Вибачте, у мене всі пільгові місця зайняті”. Натомість у спину вона почула фразу: “Розвелося вас тут.”.

“Це нас, згорьованих вдів й невтішних матерів, розвелося? Чуєте, люди? І це ще війна не скінчилася. Ще гроби молодих хлопців щодня зі Сходу “На щиті” везуть. Ще могили щодня копають і вже нема куди хоронити. Ще нас щоночі будить сирена. Гинуть діти. А це хамло вже забуло чи й не знає, що саме наші сини пішли першими, щоби стати в стрій ЗСУ і стояти на передовій на смерть, щоби ми могли тут мирно жити, а не чекати окупанта в свій дім. Я не втрималася, сказала: “Пішов би, та повоював”. Та це, вочевидь, мимо вух”, пише жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як отримати посвідчення члена сім’ї зниклої безвісти особи: роз’яснення

За її словами, держава не дарма ввела таку пільгу.

“Мій син загинув у бою як Герой. Він вже ніколи не сяде за кермо, як ти. Не зможе виростити свого сина. Не зможе підтримати і свою матір. Тож саме тому держава ввела цю пільгу, щоб це зробив ти. Вже за те, що ти живий і можеш жити, працювати, водити авто, дихати, обіймати свою дружину, любити своїх дітей уже за це. Це дуже багато, повір. Тому будь людиною. Будь громадянином країни, яка таку велику ціну щодня платить за твоє життя”, написала мати полеглого Героя.

За інформацією місцевого видання Rivne.media, водія маршрутки, який нагрубіянив жінці, викликали в управління транспорту та зв’язку Рівного.

“Не існує слів на цьому світі для вибачень таких людей. Я попереджала перевізників стосовно перевезень та надання послуг. Це вже другий інцидент поки я голова комісії транспорту. Як з такими нелюдами боротися. Далі буде”, повідомила депутатка міськради Катерина Марчук.

Державна прикордонна служба України пояснила, які пільги мають учасники бойових дій та їхні родини.

Порядок надання статусу учасника бойових дій змінили. Такий статус можуть отримати особи, які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

Read Previous

Пояснили, чи безпечно перечікувати тривогу вдома за правилом “двох стін”

Read Next

Росіяни виснажені: зробили нову заяву щодо контрнаступу ЗСУ

Most Popular