Юрій Бойко: Вимагаємо повернути держрегулювання цін на продукти першої необхідності

За даними Держстату, в серпні 2021 інфляція в Україні в річному вираженні склала 10,2%. Вперше з 2018 року інфляція повернулася до двозначного рівня. Зростання цін на соціально значущі продукти харчування, тарифи, ПММ, окремі послуги відбувається при повному потуранні влади. ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖІТТЯ вимагає від уряду повернути держрегулювання цін на продукти першої необхідності. Про це журналістам повідомив Співголова ОП-ЗЖ Юрій Бойко.

«Україна залишається рекордсменом за рівнем інфляції в Європі. При інфляції за останні 12 місяців в 10,2% в Україні, аналогічний показник зростання цін в Румунії – 4,95%, Чехії – 3,4%, Литві – 5,3%, Польщі – 5,4%, Угорщини – 4 ,9%», – підкреслив Юрій Бойко.

Політик додав, що з усіх доступних інструментів стримування зростання цін влада застосовує підписання порожніх меморандумів із виробниками і торговими мережами і, яке ні до чого не зобов’язує декларування зміни цін, в результаті чого роздрібні ціни на продовольство тільки ростуть. Наприклад, щодо соняшникової олії, по якій Україна виробник номер один у світі, у нас ціна в півтора рази вище, ніж у сусідній Польщі.

«По всій Україні ціни на хліб, масло, цукор та інші продукти першої необхідності значно зросли. Люди просто не встигають за новими цінниками в магазинах. Вимагаємо від уряду повернути державне регулювання цін на товари першої необхідності», – зазначив парламентарій.

За його словами, зростання цін з’їдає і без того мізерне збільшення соціальних стандартів.

«Необхідно задіяти весь можливий арсенал ринкових і адміністративних заходів для стримування інфляції та протидії її подальшому нарощуванню. Влада повинна боротися з бідністю, а не сприяти зростанню числа бідних в країні», – резюмував Юрій Бойко.

Read Previous

Косово і Сербія знов ворогують

Read Next

На Донбасі знов порушено «тишу»: український військовий дістав поранення

Most Popular