У Харкові перейменували парк Горького та вулицю броненосця “Потьомкіна”

Міська рада Харкова перейменувала вулиці пов’язані із радянським минулим на честь загиблих українських захисників.

Тепер у місті будуть вулиці імені загиблих героїв Георгія Тарасенка, Дмитра Коцюбайла, Олега Громадського, Владислави Черних, а замість парку Горького Центральний парк культури і відпочинку. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов у Telegram.

“Відтепер вулиця Плеханівська носить імʼя лідера “Фрайкору” Георгія Тарасенка, вулиця Державінська командира батальйону “Вовки Да Вінчі” Дмитра Коцюбайла, вулиця Броненосця “Потьомкіна” легендарного комбата та нацгвардійця Олега Громадського, а безіменний сквер на Конторській, навпроти будинку №5, названий на честь бойового медика Владислави Черних”, повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наречена “Да Вінчі” поділилася щемливими фото із коханим

За словами мера, імена українських героїв варті того, аби бути увічненим у памʼяті людей назавжди.

Терехов додав, що Харківʼянам, які мають житло на вулицях з новими назвами, змінювати прописку та документи про право власності на нерухомість не потрібно.

Крім того, парк Горького перейменували у Центральний парк культури і відпочинку.

“Саме ця назва вже давно прижилася серед харківʼян”, сказав він.

За його словами, всі “топонімічні” рішення щодо перейменування вулиць і скверів ухвалені депутатами міської ради одноголосно.

Дмитро Коцюбайло з позивним “Да Вінчі” загинув на Донеччині 7 березня. Боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат загинув в бою під Бахмутом. Дмитро як доброволець пішов воювати ще 2014-го у віці 18 років.

Віддати останню шану прийшли президент Володимир Зеленський, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

Президент передав матері “Да Вінчі” Оксані Коцюбайло відзнаку “Хрест бойових заслуг”, якою його посмертно удостоєно. В 2021 році Дмитро отримав звання Героя України із врученням ордену “Золота зірка”.

Read Previous

Ідея для легкої вечері: як швидко приготувати курку в імбирному соусі

Read Next

Віталію Козловському вручили повістку

Most Popular