У Судані військовий переворот

Озброєні люди заарештували членів перехідного уряду Судану, в тому числі прем’єр-міністра. Це відбувається на тлі загострення політичної кризи в країні.

У столиці країни протестують проти військового перевороту, прем’єра перемістили в невідоме місце після того, як він відмовився виступити із заявою на підтримку перевороту.

Принаймні чотирьох членів кабінету міністрів затримали неназвані військові незадовго до світанку в понеділок. Прем’єра Абдаллу Хамдука також арештували – тепер це вже підтверджено офіційно.

Телеканал Al Hadath повідомив, що збройні формування заарештували не тільки чотирьох міністрів, але також одного цивільного члена правлячої ради, кількох губернаторів штатів і керівників політичних партій.

Агентство Reuters, посилаючись на три джерела, пише, що заарештовані вже більшість членів уряду Судану і багато лідерів проурядових партій в результаті “очевидного перевороту”.

Невідомо, хто саме проводив арешти. Військові офіційно не коментують ці повідомлення.

Очевидці повідомляють, що в суданській столиці Хартумі не працює інтернет. При цьому в соцмережах з’явилися фото, на яких розгніваний натовп палить шини на вулицях. За повідомленням телеканалу “Аль-Арабія”, столичний аеропорт закритий, міжнародні рейси припинені.

У Хартумі розгорнуті збройні сили і воєнізовані формування, вони обмежують пересування цивільних. Водночас учасники протесту з національними прапорами протестують у різних частинах міста, повідомив Reuters свідок того, що відбувається.

Основні демократичні групи в Судані закликали своїх прихильників чинити опір будь-якому військовому перевороту.

Прем’єр Хамдук також закликав народ вийти на вулиці, щоб мирно захистити революцію, повідомляє телекомпанія “Аль-Арабія” з посиланням на міністерство інформації країни.

Read Previous

Стало відомо ім’я нового міністра оборони

Read Next

Маліновський сам зателефонував Петракову, після чого отримав виклик у збірну України

Most Popular