Доля українських студентів вирішується незаконно?

Ніколи не було і от знов: може так виявитися, що питаннями реформи вищої освіти, дозволами виїзду студентам за кордон та іншими стратегічно важливими питаннями в країні займається людина, що не має права обіймати свою посаду.  

Не встиг вщухнути корупційний скандал, в якому фігурував заступник міністра освіти Михайло Винницький, як журналістам стало відомо, що вищезгаданий посадовець має подвійне громадянство. І все б нічого, але ж це прямо суперечить Закону України про державну службу. 

Відповідно до ч. 2 ст. 19 ЗУ про державну службу: “На державну службу не може вступити особа, яка має громадянство іншої держави”.

Михайло Винницький народився в місті Кітченер-Ватерлу, Онтаріо, Канада. Постійно проживає в Україні з 2003 року. У 2019 році, Указом 5-го Президента України Петра Порошенка отримав статус громадянина України. Кабінетом міністрів України призначений 19 травня 2023 року заступником міністра освіти і науки з питань вищої освіти. Але, які паспорти Винницький має сьогодні, офіційні джерела замовчують. 

У 2017 році посадовець, як “законопослушний громадянин”, був готовий відмовитися від свого канадського громадянства, з метою здобуття посади заступника міністра, але що стало з його рішучістю пізніше – не відомо. 

Взагалі, кількість новин, що вказують на різноманітні порушення з боку Міністерства освіти – вражають, але схоже, що Денис Шмигаль потрохи втрачає контроль над цим органом.

Припускаємо, що якщо порушення Закону України про державну службу дійсно мало місце, Винницький може наважитися і на повернення до складу Національної комісії зі стандартів державної мови своєї давньої знайомої – Орисі Демської, яка раніше була звідти звільнена. Нагадаємо, що саме Демська дозволяла урядовцям складати іспити у власних кабінетах, що суперечило принципу рівності перед законом (стаття 24 Конституції України). Хоча, можливо це і буде шансом скласти іспит Міністру освіти?  

До речі, на відміну від Лісового, Винницький іспит склав, хоч під заліком і стоїть підпис його доброї знайомої Орисі Демської. 

Read Previous

😡Дістали! СБУ зловила ЗРАДНИКІВ, які зливали дані Росії. Все могло завершитись ПЛАЧЕВНО!

Read Next

Крымчане НАКИНУЛИСЬ на коллаборантов. СУДЬБА КРЫМА решается в ЭТИ ДНИ

Most Popular