Окупанти почали частіше бити балістикою – назвали причину

Росіяни частіше б’ють балістикою по Україні. Побільшало засобів, які летять по балістичній траєкторії. Це можна простежити з 29 грудня, коли росіяни застосували 158 засобів повітряного нападу. То була одна з наймасштабніших атак по території країни.

Ворог часто б’є балістикою і по хибних цілях, розповів у п’ятницю речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua. Ідеться про балістичні ракети “Іскандер-М” і аеробалістичні “Кинджал”.

“Х-22 – крилата ракета, яка летить і атакує при заході на ціль по балістичній траєкторії, теж можна віднести до балістичних. І зенітні керовані ракети С-300, які теж летять по балістичній траєкторії. Ворог розуміє, що ми маємо певні спроможності щодо збиття дронів, крилатих ракет. Відсоток збиття крилатих ракет доволі великий, тому ворог вдається частіше до застосування балістики, яку збивати можуть лише спеціальні засоби. У нас їх не так багато”, – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тривала шість годин: розкрили тактику нічної атаки ворога

Ворог часто б’є балістикою і по хибних цілях. Різні причини призводять до цього.

“Часто балістика не долітає туди, куди ворог мітить. Одна з причин – якість ракет стає дедалі гіршою. Ми бачимо по прильотах “Кинджалів”, балістичних ракет, що вони летять не туди. Можна з оптимізмом дивитися на такі речі, але частина ракет таки долітає”, – резюмував Ігнат.

Вночі 2 лютого Росія запустила ударні безпілотники Shahed по Україні. Сили ППО працювали, зокрема, в Кіровоградській області. За попередніми даними, обійшлося без постраждалих. Також безпілотники атакували Кривий Ріг у Дніпропетровській області.

Read Previous

У Зеленського відреагували на територіальні претензії угорських політиків до України

Read Next

В Аргентині за запитом України було затримано сина російського бізнесмена Ігоря Чуркіна

Most Popular