Які напої та їжа для котів стануть отрутою

Іноді кішки дивують своїми смаковими уподобаннями. Їдять сиру картоплю, траву чи цукерки.

Але варто знати, що категорично не можна давати кішкам зі столу, пише glavred.

Що категорично не можна давати кішкам

Шоколад: містить теобромін, який для кішок і собак є отрутою. Навіть невелика кількість шоколаду може викликати серйозне отруєння.

Цибуля і часник: містять речовини, які можуть пошкодити червоні кров’яні клітини кішки і викликати анемію.

Кава та кавові напої: кофеїн є отруйним для кішок і може викликати серцеві проблеми, нервове збудження та інші небезпечні стани.

Алкоголь: навіть невелика кількість алкоголю може бути смертельною для кішок, викликаючи отруєння та пошкодження органів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ефірні олії, спирт, оцет: яких запахів бояться коти, а від яких “божеволіють”

Солона їжа: пересолена їжа може викликати у кішок проблеми з нирками та серцем.

Що можна давати кішкам

Відварене куряче м’ясо без шкіри і кісток може бути безпечними ласощами. Яловичина також може бути підходящою, але слід переконатися, що вона свіжа і приготовлена без додавання спецій і приправ.

Кіт повинен самостійно обирати їжу, яка корисна для нього. Але часто власники пухнастих улюбленців дають їм те, що їдять самі. Тому треба знати, яка їжа є небезпечною для цих тварин. Хибно думати, що коти люблять пити коров’яче, козяче або овече молоко. Кошенята харчуються тільки материнським молоком і припиняють засвоювати його з віком, як підростуть.

Коров’яче молоко не є природною їжею для котів. Не будь-яким м’ясом та рибою можна годувати котиків. Краще відмовитись від сирого м’яса через ризик заразити кота глистами. Не годуйте котів субпродуктами та обрізками.

Read Previous

Скількі учнів та учениць після закінчення школи хочуть залишитися в Україні: опитування

Read Next

Порошенко привіз військовим на фронт зброю

Most Popular