Майка Тайсона посадили за зґвалтування

10 лютого 1992-го журі присяжних визнало винним у зґвалтуванні колишнього чемпіона з боксу в суперважкій вазі Майка Тайсона. Жертвою злочину стала 18-річна учасниця конкурсу краси Дезіре Вашингтон. Тайсон отримав 10 років тюрми, із них 4 роки умовно.

Тайсон прославився в 1986-му, коли переміг Тревора Бербіка. У 20 років став наймолодшим чемпіоном в суперважкій вазі в історії боксу.

Тайсон народився 30 червня 1966-го в Нью-Йорку. У нього було важке дитинство. Його відправили до виправної школи. Там розкрився боксерський талант хлопця. Він ріс під опікою легендарного тренера Каса Д’Амато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тайсон і Джонс закінчили бій унічию

Тайсон став професіоналом в 1985-му, а в наступному році чемпіоном в суперважкій вазі. Титул зберігав до 1990-го, коли його побив Джеймс Дуглас.

У липні 1991 року Тайсон зустрівся з Дезіре Вашингтон на репетиції конкурсу “Міс Чорна Америка” в штаті Індіанаполіс. Вашингтон супроводжувала Тайсона назад в його номер в готелі, а вранці 19 липня він нібито її зґвалтував.

Тайсон стверджував, що секс був з обопільної згоди. Проте журі визнало боксера винним у вересні того ж року і засудило в лютому 1992-го. У березні він почав відбувати термін в Молодіжному центрі Індіани. Його звільнили в березні 1995-го. За ґратами провів 3 роки.

Після в’язниці Тайсон ненадовго повернув собі титул чемпіона в суперважкій вазі в 1996-му. У 1997-му під час бою з Евандером Голіфілдом Тайсон відкусив чемпіону у важкій вазі шматок вуха. У результаті йому заборонили тимчасово займатися боксом. Тайсон також мав конфлікт з законом і провів кілька місяців у в’язниці за напад на водія після ДТП.

Також боровся з наркоманією і фінансовими проблемами після розтрати накопиченого багатомільйонного статку. Професійна кар’єра закінчилася в 2005-му, коли програв бій Кевіну Макбрайду.

Read Previous

Буде нелегко: CNN перерахували проблеми, з якими зіткнеться Сирський

Read Next

🤯МАЙКЛ НАКИ: Это не вырезали! ПУТИНУ стало плохо во время ИНТЕРВЬЮ / Видео забыли УДАЛИТЬ

Most Popular