Росіяни, ймовірно, вперше змогли знищити український ЗРК Patriot – OSINT-аналіз. Фото

Російські війська, ймовірно, вперше за час повномасштабної війни змогли знищити український ЗРК Patriot.

Його було знищено на Донеччині за допомогою ОТРК “Іскандер”. Про це стало відомо після проведення OSINT-аналізу, який виконав аналітик під псевдонімом Uri у Twitter.

На фото об’єктивного контролю, опублікованого росіянами, чітко видно зруйновану пускову установку комплексу, яку можна ідентифікувати за прямокутними контейнерами для ракет. Водночас у ЗРК С-300, про знищення якого повідомлялося спочатку, контейнери мають круглу форму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ розповіли, куди наступають росіяни після Авдіївки

Did Russia Destroy a mobile Patriot Launcher?

The Russians are claiming this is a destroyed Patriot air defense system(Pic. 1). At first, I wanted to dismiss it out of hand until I took a closer look (Pic. 2) which takes this from false to possible.… pic.twitter.com/ghqKWbP5C5

OSINT (Uri) 🇺🇸 🇨🇦 🇬🇧 🇺🇦 🇮🇱 (@UKikaski) March 9, 2024

OSINT-аналітик додав, що спочатку сам сумнівався у правдивості заяв про знищений Patriot, але після детального дослідження знімків прийшов до такого ж висновку.

“У продовження аналізу можемо додати, що кабіна зруйнованого ЗРК зовсім не схожа на С-300 чи будь-який інший ЗРК. За проємом дверей видно, що це кабіна вантажівки MAN, на якій і базуються ЗРК Patriot, надані Україні Німеччиною”, – йдеться у повідомленні.

Варто зауважити, що на фото видно знищення саме Patriot PAC-2, адже Німеччина не мала на озброєнні протибалістичні Patriot PAC-3, які Україні надали США в кількості однієї батареї.

Всього на озброєнні ЗСУ перебуває два повні комплекси Patriot PAC-2 та ще дві пускові установки, надані Нідерландами.

В той же час ідентифікувати знищену РЛС не вдалося. Поки не можна стверджувати, що це саме та радіолокаційна станція, яка була передана в комплекті з системою ППО.

Російські загарбники безуспішно намагалися прорвати оборону українських військ в районах Побєди, Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області.

Не припиняються ворожі атаки також в районі Авдіївки та на інших ділянках фронту. Про це вранці 9 березня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом минулої доби зафіксовано 63 бойових зіткнення. Також ворог завдав вісьмох ракетних та 107 авіаційних ударів, здійснив 113 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Read Previous

Росіяни зняли на камеру “роботу ППО”. Реакція на нічні вибухи. Ці кадри по всьому інтернету

Read Next

У Путіна НАПАД ДІАРЕЇ! Зал ледве СТРИМАВСЯ/ Лаврова ПОТУШИЛИ в ефірі

Most Popular