Зеленський пообіцяв французам, що їх військові не будуть помирати в Україні

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що французькі військові не будуть помирати в Україні.

Україна не потребує залучення іноземних військових, але була б зацікавлена у присутності іноземних інструкторів і технічного персоналу з країн, які надають Україні військову підтримку, розповів президент в ефірі французького телеканалу BFMTV.

“Доки стоїть Україна, армія Франції буде на території Франції. Але якщо Путін піде війною на ту чи іншу країну НАТО, тоді країни НАТО будуть вирішувати, як і в якій кількості відправляти або не відправляти своїх воїнів, свої армії, бойові бригади і батальйони”, – зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція створює альянс країн, які готові розмістити свої війська в Україні

Журналісти запитали у нього, що б він сказав французам, які побоюються втягнення Франції чи інших європейських держав у війну і турбуються, “щоб їхні діти не помирали в Україні”.

“Ваші діти не будуть помирати в Україні. Якщо Росія вторгнеться у країни НАТО, тоді ваші діти можуть бути відправлені на територію якоїсь країни НАТО. І це вже інше питання. І це буде рішення союзницьке, в рамках НАТО”, – відповів президент України.

Президент Франції Еммануель Макрон допустив відправку західних військ до України у майбутньому, хоча наголосив, що наразі немає консенсусу серед союзників у цьому питанні.

НАТО не планує надсилати своїх військовослужбовців в Україну. Альянс не є стороною конфлікту, повідомив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

Навіть якщо країни-члени вирішать окремо відправити війська в Україну, це вплине на Альянс загалом, оскільки всі вони пов’язані пактом про колективну оборону, сказав Столтенберг.

Read Previous

Весняне обрізання абрикосів: що і як правильно робити

Read Next

Шольц незгоден передавати Україні ракети Taurus

Most Popular