Шольц незгоден передавати Україні ракети Taurus

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив свою незгоду з можливістю передачі Україні ракет Taurus, наголошуючи, що не хоче створювати марних очікувань щодо цього виду озброєнь. Під час пресконференції у Берліні з малайзійським колегою Анваром Ібрагімом, Шольц заявив, що застосування цих ракет є «не виправданим», та підкреслив свою відповідальність як канцлера висловлюватися чітко та не створювати оманливих очікувань.

Водночас, Шольц повторив, що Німеччина є однією з країн, які найбільше підтримують Україну, надаючи значну фінансову та військову допомогу, включно з боєприпасами, артилерією, танками та системами протиповітряної оборони, на загальну суму до 28 мільярдів євро.

Цікаво, що канцлер рідко згадує назву ракети Taurus, і цього разу також не вимовив це слово. У контексті обговорення можливості застосування цих ракет було згадано перехоплену російськими спецслужбами розмову офіцерів Люфтваффе про потенційне використання Taurus проти цілей, таких як «міст», із програмуванням, яке могло б виконуватися не з території України.

Read Previous

Зеленський пообіцяв французам, що їх військові не будуть помирати в Україні

Read Next

Росію атакували ударні безпілотники: мінус ще одна нафтобаза

Most Popular