Переговори щодо ініціативи Чехії завершені. Україна отримає не 800 тис., а мільйон снарядів – Corriere della Sera

Учасники ініціативи Чехії з закупівлі артилерійських снарядів для України за межами Європи підписали угоду, в межах якої планують передати мільйон боєприпасів.

Про це повідомило італійське видання Corriere della Sera.

Спочатку передбачалося, що закуплять 800 тис. снарядів: 500 тис. для найбільш калібру 155 мм і 300 тис. для 122 мм. Але чеські урядовці знайшли ще 200 тис. снарядів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія невдовзі може розпочати новий великий наступ. Україні потрібна негайна допомога – Зеленський

Також за даними Corriere della Sera, Україна може отримати перші партії боєприпасів не у червні, як раніше публічно заявляли в чеському уряді, а вже у квітні.

До чеської ініціативи долучились 15 країн, повідомило видання, зокрема Німеччина, Франція, Голландія, Норвегія, Швеція, Португалія, Бельгія, Польща і Канада.

17 лютого під час Мюнхенської конференції з безпеки президент Чехії Петр Павел повідомив, що знайшов для України 800 тис. снарядів.

Норвегія виділить до 1,6 мільярда норвезьких крон ($153 млн) на ініціативу. Також до ініціативи Чехії долучилась Ісландія.

Read Previous

Шахеди на подвір’ях та снаряди на городі. Прикордонні села на Сумщині потерпають від обстрілів, – спецпроєкт “Близько до “нуля”

Read Next

У РФ заявили про зв’язок нападників на “Крокус” з “українськими націоналістами”

Most Popular