Аналітики ISW показали свіжі карти бойових дій

ЗСУ на фронті у Новомихайлівці використовують FPV-безпілотники та касетні боєприпаси, що значно ускладнює просування РФ.

Російська армія втратили кілька невстановлених одиниць техніки у боях за Орлівку, що на захід від Авдіївки, звітує Інститут вивчення війни (ISW). Ситуація на Бахмутському напрямку складна через російські плануючі бомбові удари та нестачу живої сили ЗСУ.

На Луганщині позиційні бої тривали вздовж лінії Куп’янськ-Сватово-Кремінна. Вони відбувалися: на північний схід від Куп’янська в районі Синьківки; на захід від Кремінної в районі Тернів; на південь від Кремінної в районі Серебрянського лісництва та Білогорівки (12 км на південь від Кремінної).

Російські та українські війська вели позиційні бої на Донбасі, зокрема: на північний захід від Бахмута в районі Богданівки; на захід від Бахмута в районі Часового Яру, районів Новий і Канал (східна частина Часового Яру) та Іванівського; на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки.

Російські мотоциклетні групи безуспішно намагалися просунутися в районі Бахмута. Війська РФ продовжують атакувати невеликими групами за інтенсивної підтримки безпілотників, артилерії та авіації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розповіли, що відбувається на фронті

Росіяни намагаються просунутися у напрямку Семенівки. У цьому районі окупанти можуть зробити ротацію особового складу, направити на поле бою нові підрозділи та поповнити свої бригади великою кількістю особового складу.

Війська ворога нещодавно почали використовувати бронетехніку, зокрема танки. Російські війська втратили кілька невстановлених одиниць у боях за Орлівку (на захід від Авдіївки).

Позиційні бої тривали: на північний захід від Авдіївки в районі Семенівки та Бердичів; на захід від Авдіївки в районі Тоненького; на південний захід від Авдіївки в районі Невельського та Первомайського.

Окупанти просунулися до околиць Новомихайлівки (на південний захід від Донецька). Водночас відео з геолокацією, опубліковане 27 березня, вказує на те, що російські війська нещодавно просунулися в центрі Новомихайлівки та на полях на північ від населеного пункту.

Сили оборони в Новомихайлівці використовують безпілотники з оглядом від першої особи (FPV) та касетні боєприпаси, що значно ускладнює зусилля Росії щодо просування.

Позиційні бої тривали: на захід від Донецька в районі Георгіївки та Красногорівки; на південний захід від Донецька в районі Побєди та Новомихайлівки.

28 березня російські війська продовжували наступ у районі Старомайорського (на південь від Великої Новосілки) у районі кордону Донецької та Запорізької областей, але не просунулися вперед.

На заході Запорізької області 28 березня підтверджених змін на фронті не було.

Позиційні бої на півдні тривали: поблизу Роботиного; на північний захід від Вербового (на схід від Роботиного). На лівому березі Херсонської області вони точилися, зокрема, в районі Кринок.

Сили оборони України за добу знищили вісім танків російських окупантів. Втрати росіян станом на 29 березня склали 820 осіб. За весь час від початку повномасштабної агресії – близько 440 790 солдатів, повідомив у понеділок Генеральний штаб Збройних сил України.

Read Previous

Росіяни під час атаки дронами і ракетами зруйнували 10 приватних будинків

Read Next

Ворог запустив 140 розвідувальних дронів – Гуменюк прокоментувала російську масовану атаку

Most Popular