Ми не тільки перебуваємо в обороні, а й просуваємося вперед – головком ЗСУ

Українські війська не тільки перебувають в обороні, а ще й щодня на різних напрямках просуваються вперед.

Про це сказав головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв’ю “Укрінформ”.

“Останнім часом кількість повернутих нами позицій перевищує кількість втрачених. Ворогу не вдалося суттєво просунутися на стратегічних напрямках, його територіальні здобутки, якщо вони і є, то мають тактичне значення. Цю ситуацію ми контролюємо”, – сказав генерал.

На певних напрямках щодоби підрозділи Сил оборони України відбивають по кілька десятків російських атак, повідомив Сирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський вперше прокоментував мобілізацію 500 тис. резервістів

“На певних ділянках фронту нам вдалося вирівняти ситуацію щодо артилерії, і це відразу позначилося на обстановці в цілому”, – сказав головком.

Наші артилеристи використовують високоточні боєприпаси для ураження скупчень російських окупантів навіть за десятки кілометрів від лінії фронту, повідомив Сирський.

“Ворог щодобово не лише має значні втрати у живій силі та техніці, зокрема артилерійські системи, – він ніколи й ніде не може почуватися у безпеці, також на тимчасово окупованих територіях України. Це важливий психологічний чинник. Їм не буде спокою на нашій землі. Ніколи. І кожен окупант повинен це усвідомлювати”, – заявив генерал.

У лютому-березні російські окупанти втратили понад 570 танків, близько 1430 бойових броньованих машин, майже 1680 артилерійських систем і 64 системи ППО, сказав Сирський.

Протягом минулої доби Сили оборони України відбили атаки ворога на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках.

За 764 дні українські воїни знищили 13 264 броньованих машин росіян, 6922 танків, 347 літаків, 325 гелікоптерів, 26 кораблів і катерів і підводних човен окупантів.

Read Previous

“Не відповідає дійсності” – посол України в Японії прокоментував заяву Клопотенка про борщ

Read Next

Зрадниця наводила російські авіабомби на прикордоння

Most Popular