Сирський сказав, до чого призвела відсутність боєприпасів

Партнери України мають допомагати зброєю швидше і в достатній кількості.

Через відсутність у ЗСУ ресурсів і необхідної кількості боєприпасів російські окупаційні війська окопалися на півдні України. Про це сказав головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв’ю “Укрінформ”.

“Відсутність ресурсів та необхідної кількості боєприпасів дала можливість росіянам глибоко закопатися в землю на півдні України, у Запорізькій області, і штурм цих позицій, без ефективної підтримки з повітря, вартував нам людських втрат і техніки”, – сказав генерал.

Також Сирський сказав про Авдіївку на Донеччині.

“Авдіївка. Ми б, безперечно, зберегли ці позиції за наявності достатньої кількості насамперед засобів ППО та артилерійських снарядів”, – заявив головнокомандувач ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили по 10 областях

“Це – не претензія, а констатація факту. Я вірю, що наші союзники вже усвідомили, з ким мають справу в Росії, і дуже хотіли б бачити наш успіх у боротьбі з ворогом. Нам не вистачає зброї, все інше ми спроможні зробити самі”, – сказав генерал.

Україна вдячна партнерам за кожен снаряд, кожну тонну пального, зазначив Сирський.

“Але для ефективного планування операцій нам потрібна передбачуваність такого постачання”, – заявив головнокомандувач ЗСУ.

“Тепер Сили оборони виконують завдання на всій величезній лінії фронту, фактично за нестачі озброєння та боєприпасів. У цих умовах перехід до стратегічної оборони є логічним рішенням. Але настільки ж логічним є і зворотне: якщо Захід, як заявляє, поставить Україні все, що потребують її Збройні сили, це дасть змогу відкинути ворога, скільки б людей не мобілізовувала Росія, і нарешті завершити цю війну військовою перемогою над противником”, – сказав Сирський.

Вчора президент України Володимир Зеленський говорив телефоном зі спікером Палати представників Конгресу США Майклом Джонсоном. Швидке ухвалення Конгресом допомоги для України критично важливе, сказав Зеленський.

Україні потрібні далекобійні ракети, артилерія і системи протиповітряної оборони, заявив президент.

Read Previous

Не тільки через ядерну зброю: Кулеба сказав, чому Захід боїться розпаду РФ

Read Next

Toyota уперше за 15 років анонсувала оновлення позашляховика 4Runner

Most Popular