Бої під Кринками: росіяни відмовляються йти в атаки

Українські війська продовжують утримувати плацдарм на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

Бойові дії тривають в районі населеного пункту Кринки. При цьому окупанти, які вже брали участь у штурмах, відмовляються знову йти в атаки. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, триває робота зі зміцнення, укріплення та розширення плацдарму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атака дронів: у ЗСУ розповіли, куди цілились загарбники

“Не зважаючи на те, що ворог не припиняє штурмів. Протягом минулої доби спромігся на п’ять атак. І це більш-менш сталий коефіцієнт – чотири-п’ять штурмів на добу – це те, що вони проводять досить регулярно. Але успіху не мають”, – розповіла Гуменюк

Під час штурмів під Кринками загарбники вже давно не застосовують бронетехніку. У бій кидають лише піхотні штурмові групи.

“Вони продовжують вишукувати варіанти проведення ротації для того, щоб підтягувати на цей напрямок нові підрозділи, не обізнані в ситуації. Адже повторно застосовувати в штурмах тих, хто звідти дивом повернувся, вони не можуть. У них дуже низький морально-психологічний стан, у того контингенту, який вже зустрівся з нашими та зрозумів, чия земля на лівобережжі”, – додала Гуменюк.

Минулої доби на фронті відбулося 104 бойових зіткнення. Найактивніше російські загарбники йшли в атаку в районі Бахмута та на Новопавлівському напрямку. Про це вранці 16 квітня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби загарбники здійснили п’ять безуспішних атак позицій ЗСУ.

Read Previous

Після аудитів у Міноборони виявили порушень на понад 10 млрд грн – заступник міністра

Read Next

😳Більше МІЛЬЙОНА на ОДНОГО військовослужбовця! Нові ПРАВИЛА мобілізації: ось, ЩО ЗМІНИЛОСЬ насправді

Most Popular