Данія додатково виділила Україні €295 млн

Уряд Данії заявив виділив Україні новий пакета військової допомоги Україні на 2,2 млрд крон (близько 295 млн).

Ці кошти мають підтримати морський потенціал країни, повідомляє Міністерство оборони Данії.

Гроші підуть на придбання та безоплатної передачі зброї і боєприпасів, безпілотників та виробництва ракетних деталей у співпраці з Нідерландами та Чехією.

“У березні я відвідав низку українських підприємств оборонної промисловості в Києві, і стало зрозуміло, що є великий потенціал для майбутньої співпраці, яка може постачати необхідне обладнання в Україну, що допоможе змінити ситуацію на полі бою”, – сказав міністр оборони Трольс Лунд Пульсен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чеська ініціатива: Україні можуть надати удвічі більше снарядів

Прямі інвестиції в український оборонно-промисловий комплекс є новою ініціативою. Міністр сподівається, що вона може надихнути інші країни зробити те ж саме і надати Україні можливість самій виробляти більше військового обладнання.

До пакета також входить низка різних угод із союзниками щодо закупівель і пожертв для України від оборонної промисловості західних країн та спільних пожертв. Частину зброї постачатимуть данські компанії.

Усього Данія вже оголосила про військову підтримку України на майже 5,9 млрд.

17 лютого під час Мюнхенської конференції з безпеки президент Чехії Петр Павел повідомив, що знайшов для України 800 тис. снарядів. До ініціативи долучилися близько 15 країн, зокрема Канада, Данія і Франція.

Норвегія виділить до 1,6 мільярда норвезьких крон ($153 млн) на ініціативу. Також із закупівлею снарядів допоможуть Польща і Португалія.

Також до ініціативи Чехії долучилась Ісландія.

Read Previous

Обстріл Чернігова: що відомо про загиблих

Read Next

Опублікували закон про мобілізацію: основні норми

Most Popular