Інституту вивчення війни показав оновлені карти боїв

На фронті в Україні тривають позиційні бої на більшості напрямків.

Російські загарбники просунулися на північний захід від Авдіївки, а українські захисники відбили певні позиції в районі села Бердичі. Про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

18 квітня тривали позиційні бої на лінії Куп’янськ – Сватове – Кремінна. Також позиційні бої тривали на південний захід від Сватового в районі Сергіївки; на північний захід від Кремінної біля Невського: на захід від Кремінної біля Тернів і Ямполівки; і на південь від Кремінної біля Білогорівки.

Російський “воєнкор” стверджував, що війська РФ провели безрезультатні механізовані штурми біля Ямполівки та Тернів.

18 квітня на північний схід від Бахмута в районі Сіверська тривали обмежені позиційні бої, але на цій ділянці лінія фронту не змінилася. Позиційні бої також тривали на північний схід від Сіверська біля Верхньокам’янського; на південь від Сіверська біля Роздолівки; і на південний схід від Сіверська біля Виїмки.

Війська РФ просунулися до частини східного берега каналу Сіверський Донець-Донбас на схід від Часового Яру під час продовження боїв 18 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може програти до кінця року – директор ЦРУ Бернс

Бої тривали на північний схід від Часового Яру поблизу Богданівки; на схід від Часового Яру біля Іванівського; поблизу мікрорайону Канал (крайній схід н.п. Часів Яр) і мікрорайону Новий (крайній південний схід н.п. Часів Яр); та на південний схід від Часового Яру поблизу Кліщіївки.

Російські “воєнкори” розповідали про те, що війська РФ завдають важких ударів плануючими бомбами по позиціях ЗСУ і складах боєприпасів у Часовому Яру та навколо нього.

Війська РФ здійснили відносно значне тактичне просування на північний захід від Авдіївки, досягнувши околиць Очеретиного та увійшовши до Калинового, а ЗСУ відбили деякі позиції в цьому районі станом на 18 квітня. Геолокаційні кадри, опубліковані 18 квітня, показують, що окупанти просунулися приблизно на 3 кілометри вздовж дороги залізничної гілки до південно-східної околиці Очеретиного.

Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 18 квітня, показують, що війська РФ увійшли в південно-східне Новокалинове (на північний захід від Авдіївки та на схід від Очеретиного), а українські сили відбили обмежені позиції в західних Бердичах (на північний захід від Авдіївки та на південний захід від Очеретиного). Російські блогери стверджували, що війська РФ начебто увійшли в Очеретине, додатково просунулися на південь і південний захід від Новокалинового та підійшли ближче до Уманського та Нетайлового (на захід від Авдіївки), але в ISW не знайшли візуального підтвердження цих тверджень. “Воєнкор” також стверджував, що путінські війська змогли досягти такого прогресу, тому що стримували українські війська, які контратакували поблизу Бердичів.

Також тривали позиційні бої на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки; на захід від Авдіївки біля Семенівки та Яснобродівки; на південний захід від Авдіївки біля Невельського та Первомайського, передали аналітики.

Агресивна тактика російських загарбників сприяє виснажливим успіхам РФ в напрямку Часового Яру та навколо Авдіївки на тлі погіршення оборонних можливостей України.

Війська РФ нещодавно просунулися на південний захід від міста Донецьк під час позиційних боїв, що тривали 18 квітня. “Воєнкор” розповідав 17 квітня, що війська РФ просунулися на захід від Солодкого (на південний захід від міста Донецьк) у напрямку до Вугледару, але експерти ISW не помітили візуального підтвердження цього твердження.

18 квітня позиційні бої тривали на захід від Донецька в районі Красногорівки та на південний захід від Донецька в районі Побєди, Новомихайлівки та Водяного (на північний схід від Вугледара).

18 квітня тривали позиційні бої в районі адмінкордону Донецької та Запорізької областей поблизу Урожайного та Старомайорського (обидва на південь від Великої Новосілки).

18 квітня на заході Запорізької області тривали позиційні бойові дії, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано. Позиційні бої тривали поблизу Роботиного, Вербового (на схід від Роботиного) та Малої Токмачки (на північний схід від Роботиного).

Російські “воєнкори” стверджували, що путінські війська нібито незначно просунулися до 400 метрів у Роботиному, але в ISW не знайшли візуального підтвердження цієї заяви.

18 квітня тривали позиційні бої поблизу Кринок на східному (лівому) березі Херсонської області.

87 бойових зіткнень відбулось минулої доби.

Ворог усього завдав чотири ракетних та 57 авіаційних удари, здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляє Генштаб у зведенні.

Понад 120 населених пунктів постраждали від артилерійських обстрілів.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби атакувала вісім районів зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по одному складу боєприпасів та іншому важливому об’єкту противника.

Read Previous

Україна може бити по Росії власною зброєю

Read Next

Росія виготовляє по 4-5 “Кинжалів” щомісяця – ГУР

Most Popular