Республіканці у США “засипали” правками законопроєкт про допомогу Україні

Члени Палати представників Конгресу США загалом внесли 137 поправок до законопроєкту про виділення допомоги Україні.

Переважна більшість з них подані республіканцями. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Комітет з питань регламенту Палати представників.

Із усіх правок лише дві належать члену Демократичної партії Джареду Московіцу, решту подали представники республіканців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп висунув претензії до Європи щодо України

Зокрема, найбільше правок 24 подала ультраправа конгресвумен-трампістка Марджорі Тейлор-Ґрін. Вона, зокрема, вимагати від будь-якої країни, яка отримує фінансову допомогу від США, надати кошти на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Окрім того, Тейлор-Ґрін хоче заборонити фінансування військ НАТО в Україні. А також пропонує наказати президенту вивести США з НАТО.

Серед її пропозицій також – заборона фінансування України, поки країна не скасує “обмеження права національних меншин, зокрема угорців, використовувати рідну мову в школах” тощо.

Окрім того, п’ять правок до законопроєкту подала уродженка України конгресвумен Вікторія Спартц. Вона пропонує скасувати допомогу українським біженцям. А також вимагає від президента США отримати “чіткий дозвіл Конгресу на скасування будь-якої заборгованості інших країн” тощо.

За підсумками візиту до США прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив про зрушення у питанні розблокування допомоги Україні в Конгресі.

Українська делегація працювала над трьома ключовими темами: розблокування військової та фінансової допомоги США, інвестиції в економіку України та використання заморожених активів Росії.

Read Previous

Заморозки і циклон – як зміниться погода в Україні

Read Next

Зеленський нагородив 88-річного Алена Делона орденом за допомогу Україні

Most Popular