Назвали два види хліба, яких варто уникати під час схуднення

Хліб є основним продуктом більшості дієт. Він не тільки універсальний і ідеально підходить для вбирання соусів, наповнення начинками або зберігання бутербродів, але й безсумнівно смачний.

На жаль, це не завжди найкраща їжа для вашого здоров’я, особливо якщо ви намагаєтеся скинути кілька кілограмів. Звичайно, це не означає, що ви повинні припинити їсти хліб взагалі – насправді, є багато здорових варіантів на вибір. Однак це означає, що ви повинні бути обережними з видами хліба, які ви додаєте у свій кошик, якщо хочете зменшити ризик запалення та збільшення ваги, пише shefinds.

Дієтолог Ліза Річардс називає два види хліба, які краще не брати з полиць.

Білий хліб

Білий хліб – найгірший варіант для вашого здоров’я. Він наповнений великою кількістю рафінованих вуглеводів, які можуть призвести до запалення та збільшення ваги.

Проте не лише ваша талія під загрозою. Білий хліб також може негативно позначитися на вашому травленні. Він може пошкодити кишечник, викликаючи запалення та живлення шкідливих бактерій, що призводить до кишкового дисбактеріозу, одного з причин збільшення ваги. Крім того, вміст цукру в білому хлібі є ще однією важливою проблемою.

Тож краще у своєму раціоні замінити білий хліб на випічку з пророщених цільнозернових продуктів.

Солодкий хліб, булочки з родзинками та корицею

Ні для кого не секрет, що цукор шкідливий для вас, тому не дивно, що солодкий хліб, як-от булочки з корицею та родзинками, може серйозно вплинути на ваше здоров’я. Інші популярні види хліба, які потрапляють у цю категорію, включають банановий хліб, яблучний хліб з корицею та гавайські булочки. Хоча всі ці види хліба дуже відрізняються один від одного, єдине, що їх об’єднує, це те, що вони багаті цукром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкорисніший хліб

Рафінований цукор шкідливий з багатьох причин, включаючи той факт, що він “дуже запальний, а також є джерелом їжі для поганих кишкових бактерій”. Отже, якщо ви регулярно споживаєте таку солодку випічку це може призвести до більш високого рівня запалення – і додати вам зайвих кілограмів.

Чим довше ви дотримуєтеся харчування з високим вмістом цукру, тим більше ваше тіло стає стійким до впливу інсуліну на зниження рівня цукру в крові, попереджають дієтологи.

Що стосується інших варіантів хліба, хліб на заквасці є одним з оптимальних варіантів, який забезпечує чудовий смак, а також користь для кишечника завдяки процесу бродіння.

Хто намагається скинути вагу, купують лише чорний хліб. Але він не завжди корисний. Дієтолог Тетяна Лакуста розповіла, на що треба звернути увагу.

Коли йдеться про темні сорти хліба, то зазвичай мається на увазі цільнозерновий темний хліб, з додаванням висівок. Насправді темний хліб буває різним і в його складі може бути багато різних інгредієнтів, які не роблять його кориснішим, ніж сорти білого хліба.

Read Previous

Яка ситуація на фронті станом на вечір 19 квітня: ключове зі зведення Генштабу

Read Next

💥Скабеєва дала це в ефір! Знайшла за наказом Путіна… @RomanTsymbaliuk

Most Popular