Росія готується до наступу: дві області під загрозою

Росія готується до наступу на Харківську та Сумську області.

Це станеться наприкінці травня або на початку червня. Про це сказав заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький виданню The Economist.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ на Харків: аналітики розкрили таємний задум росіян

Росія має загалом 514 000 сухопутних військ, залучених до української операції. Дана цифра перевищує оцінку в 470 000, наведену минулого місяця головнокомандувачем НАТО генералом Крістофером Каволі.

За словами заступника очільника ГУР, російське північне угруповання, яке базується на кордоні з Харковом, наразі налічує 35 000 військовослужбовців, але окупанти мають намір збільшити його до 50 000-70 000 військових. Росія також “генерує дивізію резервів” (тобто від 15 000 до 20 000 осіб) у центральній частині Росії, яку вона може додати до основних зусиль.

Скібіцький вважає, що цього недостатньо для операції із захоплення великого міста, але може бути достатньо для меншого завдання.

“Швидка операція для входу та виходу – можливо. Але операція по взяттю Харкова чи навіть міста Суми – це іншого порядку. Росіяни це знають. І ми це знаємо”, – сказав він.

Ситуація на фронті загострилась – намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту противник зосередив основні зусилля на декількох напрямках, створивши значну перевагу в силах та засобах.

Ворог активно атакує по всій лінії фронту, на деяких напрямках – має тактичні успіхи.

Read Previous

На спортивному майданчику знайшли сліди жертвопринесень

Read Next

“Христос воскрес”: як правильно вітатися на Великдень

Most Popular