“Христос воскрес”: як правильно вітатися на Великдень

На Великдень християни змінюють свої традиційні вітання на “Христос воскрес!”. Відповідають на нього: “Воістину воскрес!”.

Про те, як з’явилася ця традиція, пише Gazeta.ua.

Вітання “Христос воскрес” – “Воістину воскрес” зазвичай поєднується з поцілунком. Вітаються так ще впродовж 40 днів після Великодня – аж до Вознесіння.

Ця цифра є доволі символічною для християн. Вважають, що саме після 40 днів душа покидає людське тіло. Великоднє вітання започаткувалось ще з часів, коли апостоли раділи, дізнавшись про воскресіння Ісуса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як прикрасити Великодній кошик: ідеї, які викличуть захоплення оточуючих

Традиційно при зустрічі молодша людина повинна першою привітати старшу.

У ці святкові дні християни безумовно підтверджують факт того, що Син Божий воскрес із мертвих. Ця подія є ключовою для християнства. Тому кожен, хто вірить у Христа, долучається до його воскресіння.

Великдень є великим світлим святом, тому віряни діляться вітанням та чудовою новиною з усіма навколо. Це своєрідний спосіб донести частинку своєї радості, та поширити власну віру, допомогти іншим людям стати на істинний шлях.

Традиція великоднього вітання передавалась з покоління у покоління, дозволяючи християнам разом радіти воскресінню та ділитись своєю вірою у Христа.

Великдень є найсвітлішим та радісним святом року. До цього дня господині не лише наводять лад в будинку, а й прикрашають його тематичним декором.

Варіантів великодніх прикрас безліч. Їх можна зробити власноруч з підручних матеріалів, які знайдуться вдома. Gazeta.ua підготувала фотодобірку декору, який легко повторити власноруч.

Read Previous

Росія готується до наступу: дві області під загрозою

Read Next

Росія спробує дестабілізувати Україну – Скібіцький

Most Popular