Допоможуть гірчиця та оцет: дієвий народний засіб проти колорадського жука

Боротися із колорадськими жуками на городі варто ще до початку цвітіння картоплі, щоб знищити кладки личинок у початковій стадії.

Таким чином можна скоротити популяцію колорадського жука на ділянці до мінімуму, пише Gazeta.ua.

Одним з найефективніших народних засобів проти колорадських жуків є гірчиця та столовий оцет. Із них готують розчин безпосередньо перед використанням. Адже вже за три години корисні властивості цієї суміші випаруються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погані сусіди: які рослини не можна садити поруч на грядці

Щоб приготувати відро такого засобу, знадобиться 100 мілілітрів столового дев’ятивідсоткового оцту, 100 грамів звичайного порошку гірчиці та 10 літрів води.

Спочатку потрібно розвести гірчицю в гарячій воді, потім вилити її в відро з водою, і додати 100 г столового оцту, або оцтової есенції, попередньо розведеної з водою у пропорції один до дев’яти.

Обробляють картоплю таким розчином увечері, щоб засіб якомога довше залишався на листі, а не випаровувався на сонці.

Обприскувати можна дрібнодисперсним пульверизатором або ручним обприскувачем. Стебла та листя картоплі слід ретельно обробити з усіх сторін. Щоб рідина швидко не стікала на землю, можна додати до суміші трохи прилипача. Для цього підійде ложка рідкого мила, або ж стружка господарського. Для максимального ефекту картоплю таким розчином слід обробити два рази з інтервалом у три – чотири дні.

Одними з найнебажаніших гостей городників навесні є кроти. Після зими вони починають активно шукати собі їжу й наносять чимало шкоди грядкам.

Є чимало способів прогнати кротів з ділянки.

Read Previous

Ситуація може стати критичною: Нідерланди виділили Україні додаткову допомогу

Read Next

ГУР до випаленої землі пошкодило РЛС “Контейнер” в Мордовії: показали фото з супутника

Most Popular