Велика Британія відправить до Польщі свої винищувачі – Сунак

Велика Британія у межах своєї підтримки відправить до Польщі винищувачі Typhoon.

Вони мають посилити захист польського повітряного простору. Про це заявив прем’єр-міністр Ріші Сунак, повідомляє PolskieRadio.

За словами глави британського прем’єра, розміщення винищувачів планується на наступний рік.

Під час візиту до Варшави Сунак також зазначив, що Лондон має намір долучитися до патрулювання польського неба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг відповів на готовність Дуди розмістити ядерну зброю у Польщі

“Протиповітряна оборона є життєво важливою, і Велика Британія хоче підтримати Польщу в цьому та тісно співпрацювати з вами”, – сказав він.

За словами Сунака, у межах навчань НАТО Steadfast Defender, що триватимуть до кінця травня, Лондон також відправить до Польщі 16 тисяч британських військових.

У контексті широкомасштабної військової агресії РФ проти України британський прем’єр зазначив, що між Польщею та Великою Британією “існує великий зв’язок, який будує безпеку в ситуації війни в Україні”.

“Ми великі військові держави, які допомагають Україні. Ми вже два роки допомагаємо сусіду Польщі. Коли йдеться про нашу військову допомогу, я хочу допомогти ще більше”, – наголосив Сунак.

У новому пакеті допомоги Великої Британії для України будуть мільйони набоїв, сотні одиниць техніки та далекобійні ракети Storm Shadow, заявив прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

До пакета допомоги увійдуть 400 одиниць техніки, 4 млн набоїв, 60 човнів для водних рейдів, засоби протиповітряної оборони і партія далекобійних високоточних ракет Storm Shadow.

Read Previous

🔥Усю ніч вибухи! РОСІЯ зазнала МАСОВАНИЙ удар. Спалахнули ГІГАНТСЬКІ пожежі – ГОЛОВНЕ за ніч 24.04

Read Next

Генштаб повідомив про найгарячіші ділянки фронту

Most Popular