У США висунули звинувачення 18 соратникам Трампа

У Сполучених Штатах Америки Велике журі Аризони висунуло обвинувачення 18 соратникам колишнього президента Дональда Трампа.

Їм інкримінують спроби зірвати президентські вибори 2020 року. Про це повідомляє Politico.

Зокрема, обвинувачення висунули колишньому главі апарату Білого дому Марку Медоузу, а також адвокатам Руді Джуліані та Борису Епштейну.

Обвинувальний висновок містить звинувачення у змові, шахрайстві та підробці документів. Трампа у документі назвали співучасником змови, якому не пред’явлено обвинувачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ розсекретили план Трампа щодо війни в Україні

У документі зазначається, що співучасники намагалися перешкодити законній передачі президентської влади, щоб залишити на посаді Трампа всупереч волі виборців Аризони.

Серед обвинувачених також адвокати Джон Істмен, Дженна Елліс і Крістіна Бобб, співробітник кампанії Трампа 2020 Майк Роман та ще 11 республіканців, які видавали себе за виборців президента штату, незважаючи на незначну перемогу там Джо Байдена. Серед останніх – колишня голова Республіканської партії Аризони Келлі Уорд, сенатори штату Джейк Хоффман і Ентоні Керн, а також член комітету RNC Аризони Тайлер Бойер.

Спочатку повідомляли, що розслідування генерального прокурора Аризони було зосереджене переважно на фальшивих виборцях, але протягом останніх місяців стало зрозуміло, що воно було більш широким.

Генеральний прокурор Аризони Кріс Мейєс стала п’ятим прокурором, який висунув кримінальні звинувачення у зв’язку зі спробою Трампа та його союзників змінити результати виборів 2020 року в кількох штатах.

Спеціальний прокурор Джек Сміт звинуватив Трампа у федеральних злочинах за ці спроби. А прокуратур штату Джорджія висунув звинувачення Трампу та багатьом його союзникам за намагання змінити результати виборів у цьому штаті, зокрема за змову з фальсифікацією результатів голосування. Прокурори Мічигану і Невади також висунули звинувачення республіканцям, які видавали себе за фальшивих виборців у цих штатах.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден випереджає республіканця Дональда Трампа в шести із семи ключових штатів. Принаймні у двох із них розрив є значним, свідчать результати опитування.

Водночас Байден продовжує відставати від передбачуваного кандидата від Республіканської партії в чотирьох найважливіших штатах.

Read Previous

Не в Україні: ведуча “Танців з зірками” розсекретила, де народжуватиме первістка від казахського мільйонера

Read Next

Гайді Клум опублікувала рідкісне фото з молодшим на 16 років чоловіком

Most Popular